1000 architektūros šedevrų

1000 architektūros šedevrų

Kainos el. parduotuvėje vaga.lt ir fiziniuose knygynuose VAGA gali skirtis
Leidykla: Charibdė
Informacija
  • Metai 2018
  • Puslapiai 544
  • Leidykla Charibdė
  • ISBN 9789955739586

Knygos „1000 architektūros šedevrų“ aprašymas

Knygoje pateikiama pasaulio architektūros istorijos apybraiža, pasirinktinai aptariami pastatai, pasakojama pastatų istorija. Dauguma eksponuojamų pastatų yra įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, pateikiamas garsiausių architektų bibliografinis žinynas, pateikiama pastatų statybos chronologija.

Nuo mitologinio Babelio bokšto laikų žmonės nuolat stengiasi statydinti monumentalius pastatus norėdami įsiamžinti ir iškeldami savo ego. Nuo senųjų zikuratų iki Tadž Mahalo ar Empire State Building, žmonės per amžius demonstruodavo savo galią ręsdami religinius ir pasaulietinius pastatus.
Nebylūs liudininkai, tautų vertybių — ištikimybės, patriotizmo, galios — simboliai, civilizacijų didybės simboliai, šie pastatai tebežavi ir traukia nuolat augančią visuomenę, masinamą šių statinių architektų ir mūrininkų kūrybingumo ir genialumo.
Jų istorinė žinia toli peržengia istorijos ribas perduodama mums pasakojimus apie senovės tautų gyvenimą ir raidą, tereikia pažvelgti į Atėnų Partenoną, daugybę kartų naikintą ir vėl atstatytą, perstatytą, kartotinai naudotą, puldinėtą, griautą ir galiausiai vėl restauruotą.
Ši knyga apie 1000 architektūros šedevrų, parinktų iš viso pasaulio, primena žmonijos istoriją, metodus, stilių ir filosofiją, būtinus per šimtmečius sukurti šitokiai daugybei grožybių, pateikia žinomiausių monumentalių pastatų panoramą bei išryškina jų statytojų aistras. Pagal šiuos didingus statinius skaitytojas gali tyrinėti, kaip keitėsi žmonijos vertybės, ir vertinti šiuos architektūros šedevrus kaip žmonijos triumfą.

Christopheris Pearsonas - meno, architektūros, urbanistikos ir dizaino istorikas. Dėsto meno ir architektūros istorijos ir teorijos kursus Stanfordo universitete, Deiviso Kalifornijos universitete, Santa Clara universitete, Arizonos valstijos universitete, Oregono universitete, Trinitorių universitete (San Antonio) ir Britų Kolumbijos universitete. Jis buvo privataus universiteto Quest Kanadoje steigėjas, šis universitetas rengia meno ir mokslo bakalaurus. Publikuoja darbus apie modernią architektūrą ir skulptūrą. Jo knygos nuolat lieka bestselerių sąrašuose.
Knyga tinkama sau akims ir sielai pamaloninti ir puiki dovana bet kokia proga.

 

Prekę galite įsigyti šiuose knygynuose:

Šie duomenys atnaujinami kelis kartus per parą, todėl rekomenduojame paskambinti į pasirinktą knygyną ir pasitikslinti prekių likutį. Knygynų kontaktus rasite čia.

Rašyti komentarą

Norėdami rašyti komentarą turite prisijungti arba užsiregistruoti