1863-1864 m. sukilėlių kelias į mirtį ir atgimimą

1863-1864 m. sukilėlių kelias į mirtį ir atgimimą

Kainos el. parduotuvėje vaga.lt ir fiziniuose knygynuose VAGA gali skirtis
Informacija
  • Metai 2019
  • Puslapiai 216
  • Leidykla Lietuvos nacionalinis muziejus
  • ISBN 9786094780318

Knygos „1863-1864 m. sukilėlių kelias į mirtį ir atgimimą“ aprašymas

Knygoje apibendrinta ilga ir sudėtinga archeologinių, antropologinių ir istorinių tyrimų epopėja, prasidėjusi 2017 m. sausio pradžioje atradus palaidojimus ant Gedimino kalno. Lietuvos nacionalinio muziejaus archeologams teko atsakomybė atkasti, preparuoti, iškelti surastus sukilėlių palaikus, ištirti šios masinės kapavietės aplinką, surinkti įkapes ir visą archeologinę medžiagą išanalizuoti ir atribuoti. Sykiu su tęstiniais archeologiniais tyrinėjimais vyko istoriniai ir antropologiniai tyrimai. Pasitelkus naujausią medicinos kriminalistikos ir genetinių tyrimų patirtį antropologams pavyko identifikuoti visas sukilimo malšintojo M. Muravjovo aukas.

Knygą sudaro dvi dalys. Pirma dalis – tai pasakojimas apie sukilėlius. Ji parašyta remiantis istoriografija, bet pirmiausia archyviniais šaltiniais. Ypatingą reikšmę rekonstruojant Gedimino kalne palaidotų sukilėlių kelią į mirtį turėjo jų tardymo ir teismo bylos, karinės valdžios raportai ir kiti dokumentai, taip pat užsienio laikraščiuose skelbtos korespondencijos iš Vilniaus apie sukilimo dalyvių egzekucijas. Antroji knygos dalis skirta buvusiai Vilniaus tvirtovei, kurios teritorijoje aptikti sukilėlių palaikai, archeologų atradimams ir sukilimo dalyvių palaikų identifikacijai.

Prekę galite įsigyti šiuose knygynuose:

Šie duomenys atnaujinami kelis kartus per parą, todėl rekomenduojame paskambinti į pasirinktą knygyną ir pasitikslinti prekių likutį. Knygynų kontaktus rasite čia.

Rašyti komentarą

Norėdami rašyti komentarą turite prisijungti arba užsiregistruoti