online konsultacija
Darbo dienomis 9:00 - 18:00


x
PRENUMERUOKITE MŪSŲ NAUJIENLAIŠKĮ
x
Šioje svetainėje naudojame slapukus, jie padeda pagerinti Jūsų naršymo kokybę. Paspaudę „sutinku“ arba toliau tęsdami naršymą svetainėje, Jūs sutinkate su slapukų įdiegimu ir naudojimu. Daugiau informacijos. Sutinku
Natūralus rauginimas
0 įvertinimai

Natūralus rauginimas

Ieva Šidlaitė
Leidykla: Obuolys
Leidimo metai: 2017
Viršelis:
Puslapių: 236
ISBN: 978609955713
Internetu: 24.57 €
Knygyne: 28.90 €
Vnt.
atsiimti knygyne
Įtraukti į pirkinių sąrašą
Šią prekę galite rezervuoti bet kuriame iš žemiau pateiktų „VAGA“ tinklo knygynų. Prekės rezervuojamos ne ilgesniam kaip 2 darbo dienų laikotarpiui. Už prekes galite atsiskaityti knygyne prekių atisėmimo metu. Su savimi būtina turėti rezervacijos patvirtinimo laišką (spausdintą arba mob.telefone).
*Vardas, pavardė

*Telefono nr.

*El.pašto adresas

*Kiekis
Lojalumo programos nariai privalo nurodyti tą telefono numerį, kuris registruotas lojalumo progamoje. Jei telefono numeris neatitiks lojalumo programos anketoje nurodyto numerio, nuolaida nebus taikoma.
*Pasirinkite knygyną:

Pasaulyje išpopuliarėjus rauginimui kaip sveikam, natūraliam ir vertingam maisto apdorojimo būdui, rauginimo banga po truputį pasiekė ir Lietuvą. Tai pirma lietuviška knyga, skirta natūraliam rauginimui, kitaip vadinamam „laukine fermentacija“ (wild fermentation). Lietuvoje rauginimo tradicija niekada nebuvo nutrūkusi, mes visą laiką valgėme raugintus kopūstus ir agurkus, raugintą ruginę duoną, rūgpienį, girą ir visi šie produktai buvo savaime suprantami, tik gal pernelyg įprasti ar per paprasti.

Ši knyga – tai bandymas pažvelgti į mums įprastus ir paprastus dalykus kitomis akimis, rauginimą papildant įvairesniais produktais, naudojant žoleles ir laukinius valgomuosius augalus, kurių gausu Lietuvos pievose ir miškuose. Šioje knygoje rasite pagrindinius įvairių produktų rauginimo būdus ir receptus, sužinosite, kaip tuos raugintus produktus panaudoti gaminant patiekalus. Dalis receptų parengti remiantis senovės lietuvių patirtimi, kai kurie – žinomi pasaulyje, tokie kaip populiarusis kombučia gėrimas, kita dalis – originalūs, kurti autorės Ievos Šidlaitės, gyvenančios rūkų gaubiamame Slėnyje. Skaitydami šią knygą pabandykite naujai pažvelgti į mūsų krašto rauginimo tradicijas. Tikimės, ji įkvėps permainoms namų virtuvėje.

Autorė Ieva Šidlaitė Kultūros istorijos magistrė, po studijų triukšmingame Vilniuje pabėgusi gyventi į miškų apsuptą vienkiemį Neries regioniniame parke, vadinamąjį Slėnį. Čia iš miesto šurmulio ji išnėrė į visai kitokią kasdienybę: rūko apgaubtas pievas, gyvybės pilnus miškus ir iššūkių kupiną, visiškai naują virtuvę. Įkvėpta gamtos, autorė pradėjo domėtis valgomaisiais laukiniais augalais ir tikro maisto gamyba. Iš pradžių savo žinias taikė gamindama šeimai, bet ilgainiui Ieva sukaupė pakankamai patirties, kad galėtų ja pasidalyti su kitais. Dabar apie tradicinę virtuvę, fermentaciją, rauginimą ir valgomuosius laukinius augalus Ieva ne tik rašo straipsnius, bet savo patiekalais vaišina Slėnyje esančių svečių namų lankytojus, organizuoja mokymus ir rengia kasmetinius vasaros seminarus.

Įvertinimas:

Blogas           Geras

Parašyti įvertinimą

*Jūsų vardas:


*Jūsų apžvalga: Komentavimo taisyklės ir atsakomybė
*Patvirtinimo kodas:
Pirkę šią knygą, pirko ir šias prekes