online konsultacija
Darbo dienomis 9:00 - 18:00


x
PRENUMERUOKITE MŪSŲ NAUJIENLAIŠKĮ
x
Šioje svetainėje naudojame slapukus, jie padeda pagerinti Jūsų naršymo kokybę. Paspaudę „sutinku“ arba toliau tęsdami naršymą svetainėje, Jūs sutinkate su slapukų įdiegimu ir naudojimu. Daugiau informacijos. Sutinku

R.Laužikas pristato pirmąją lietuvišką gastronomijos knygą (IIIdalis)



Lietuvos gaspadinė
Lietuvos gaspadinė
11.12 €
13.90 €
0.70 € Sutaupote

Lietuvybės puoselėtojos Liudvikos Didžiulienės-Žmonos (1856–1925) knygelė „Lietuvos gaspadinė, arba Pamokinimai, kaip prigulinčiai suvartoti Dievo dovanas“ yra unikalus istorinis šaltinis. Tai –pirmoji žinoma gastronominė knyga lietuvių kalba. Ji parašyta dar XIX a. pabaigoje – išskirtiniu laikotarpiu, kai formavosi šiuolaikinė lietuvių tauta, buvo ruošiamasi atkurti Lietuvos valstybingumą.

Istorikas, Vilniaus Universiteto profesorius Rimvydas Laužikas dalinasi mintimis, kuo lietuvių kulinarinis paveldas aktualus šiandien bei įspūdžiais, pačiam išbandant gaminti senovinius patiekalus.  Plačiau - pokalbyje su profesoriumi.

Pirmoji pokalbio dalis → youtu.be/D4ERWNBEBL4

Antroji pokalbio dalis → youtu.be/cYvR_INA1pg

Grįžti į pradinį puslapį